2019. 11. 10. - 12:20

A rossz kapcsolat a babának is ártalmas lehet

A rossz kapcsolat a babának is ártalmas lehet
Képzeld, egy kutatás szerint azok a babák sokkal nehezebben alszanak, akiknek szülei között gyakori a konfliktus.
Érdekes kutatás látott napvilágot a közelmúltban. Az Oregoni Állami Egyetem munkatársa, Anne Mannering a csecsemő alvását és a szülők párkapcsolatát vizsgálta. Összesen 350 örökbe fogadott gyermeket nevelő családot kérdezett meg. 
 
A rossz kapcsolat kihat a babára?
A rossz kapcsolat kihat a baba alvására?
 
Különleges eredmények születtek, amelyek arra engednek következtetni, hogy a házassági gondok nagy mértékben befolyásolják a gyermek alvását, ráadásul a fejlődése későbbi szakaszában is jelentkezhetnek problémák. Információk szerint, amennyiben a pici alvászavarokkal küzd, akkor az a jövőbeli életére is nagyban kihat. Tehát jelentkezhetnek viselkedési problémák, de akár figyelem hiány is. 
 
Éppen ezért a szülőknek mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy kerüljék a stresszt és lehetőleg ne a baba előtt veszekedjenek. A kutatás megállapításának az ellenkezője azonban nem igaz. Tehát amennyiben a baba nem tud aludni vagy rosszul alszik, az nem jelzi előre, hogy párkapcsolati nehézségek alakulhatnak ki.
 
 
Nagy Orsolya
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.