2019. 11. 15. - 14:45

A telefon korlátozza a kicsi fejlődését?

A telefon korlátozza a kicsi fejlődését?
Egy friss kutatás eredménye arra enged következtetni, hogy a telefon miatt sokkal nehezebben tanulnak meg beszélni a gyerekek. 

 

Manapság mindenhol ott vannak a telefonok. Az emberek többsége naponta többször is ránéz, még akkor is, amikor nem kellene. Például étteremben vagy a munkahelyen. Mostanra már a gyerekek körében is egyre jobban elterjedt az okostelefon. Sokszor egészen piciknél is lehet látni, ami a szakemberek szerint egyáltalán nincs jó hatással a fejlődésre. 
 
A telefon korlátozhatja a gyerek fejlődését
 
Egy friss vizsgálat szerint kifejezetten rossz az 1 év körüli gyerekek kezébe telefont adni, ugyanis hátráltathatja a nyelvi fejlődésüket. Ráadásul emellett az önkifejezés is sokkal nehezebbé válik a kicsik számára. 
 
Más kutatók szerint egyébként sokan eltúlozzák a telefonok káros hatásait. Ők úgy vélik, hogy pont ellenkezőleg, ezek az eszközök inkább fejlesztik a gyerekek kommunikációs képességét, hiszen interaktív jelleggel bírnak. 
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.