2022. 02. 07. - 13:25

AI nanny, avagy a mesterséges intelligenciájú dada

AI nanny, avagy a mesterséges intelligenciájú dada

Kínai tudósok kifejlesztették az AI nanny-t ( magyarul mesterséges intelligenciájú dada), amely állítólag egy nap majd a laboratóriumokban gondoskodhat az emberi magzatokról.

A kínai Suzhou-i kutatók azt állítják, hogy létrehoztak egy olyan rendszert, amely képes nyomon követni és gondozni az embriókat. A robot dada jelenleg már számos állati embriót gondoz, az emberi embriókkal végzett kísérletek azonban egyelőre továbbra is tilosak a nemzetközi jog szerint.
 
A csapat már kifejlesztett egy online megfigyelő rendszert. A rendszer lehetővé tenné a szülők számára, hogy laboratóriumban neveljenek babát, ezáltal kiküszöbölve annak szükségességét, hogy az ember gyermeket hordjon ki. A kutatók azt mondják, hogy ez sokkal biztonságosabb lenne, mint a hagyományos gyermekvállalás.
 
Az AI nanny képes megfigyelni az embriókat, észlelni a változásokat, és ennek megfelelően módosítani a mesterséges környezetüket. Még egy technikust is figyelmeztethet abban az esetben, ha az embriónak baja esik vagy meghal.
 
Ez egy lenyűgöző találmány lehet az emberek számára. Ha valaha is megvalósul, minden bizonnyal segíthet azoknak a pároknak, akik küzdenek a gyerekekért, küzdenek azért, hogy végre szülők lehessenek. 
 
G.B.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.