2019. 05. 12. - 13:20

Amit a sürgősségi fogamzásgátlásról tudni kell

Amit a sürgősségi fogamzásgátlásról tudni kell
Ha valaki szeretné elkerülni a váratlan teherbe esést, akkor annak többnyire a sürgősségi tablettát ajánláják az orvosok. Sokan azonban nem tudják, hogy ez milyen hatással van a szervezetre. 
 
 
A sürgősségi fogamzásgátlás napjainkban széles körben alkalmazott és egyre többen veszik igényben. A tabletta olyan hormont tartalmaz, amely nagyon nagy adag, ezáltal megszüntetni a nem kívánt terhességet. Fontos azonban, hogy három nap leforgása alatt kell bevenni a gyógyszert, hogy az valóban kifejtse a hatását. Ebben az esetben orvoshoz kell fordulni, ugyanis csak ő írhatja fel.
 
gyogyszer2
Nem egészséges a sürgősségi fogamzásgátlás
 
A szakemberek azonban senkinek sem javasolják ezt a módszert a védekezésnél éppen a nagy hormon adag miatt. Ráadásul a tabletta beszedését követően előfordulhat hányás vagy hasmenés és akkor ismételten be kell venni, ugyanis feltehetőleg ilyenkor nem szívódik fel. Nemcsak negatív hatásai miatt nem javasolják ezt a védekezési módszert, hanem azért is, mert a különféle nemi úton terjedő betegségekkel szemben nem veszi fel a harcot. 

Az orvosok arra hívják fel a nők figyelmét, hogy amennyiben ismét védekezés nélküli aktus követi a sürgősségi tabletta alkalmazását, erre az alkalomra már nem vonatkozik a tabletta védő hatása. Fontos, hogy egy ilyen nagy dózisú hormon bevitelét követően minden hölgy egyeztessen a nőgyógyászával, hogy a jövőben elkerüljék a további vészhelyzeteket.
 
 
Nagy Orsolya
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.