2019. 01. 27. - 10:32

Az abortusz hatása

Az abortusz hatása

Napjainkban egyre többen döntenek úgy, hogy nem szeretnék megtartani gyermeküket, ezért elvetetik. Ennek azonban számos hatása van a szervezetre.

Az abortusz egy olyan orvosi módszer, amely megszakítja a terhességet, hiszen eltávolítják a magzatot. A műtétet követően azonban számos változáson esik át a test, amely nemcsak kényelmetlen, de fájdalmas. Fontos, hogy amennyiben valaki úgy dönt, hogy nem tartja meg a gyermekét, a beavatkozást mindenképp megfelelő szakember végezze el.
 
baba2
Számos negatív hatása van, ha valaki nem szeretné gyermekét megtartani
 
 Az abortusz után a nők fájdalmas görcsöket, könnyű vagy súlyos hüvelyi vérzést, hányingert, fájó mellett és fáradtságot tapasztalhatnak. Emellett lelki tünetek is megjelenhetnek, mint például a depresszió, amely a szülés után szorongáshoz hasonló. Amennyiben valaki ilyen jellegű tünetet tapasztal, mindenképpen forduljon orvosához!
 

Számos nő a beavatkozást követő harmadik és negyedik napon extrém görcsöket tapasztal, és hajlamosak a vérrögök kialakulásai is. Az előírt fájdalomcsillapítók, forró italok és fűtőpadok segíthet enyhítenek, de ha nincs enyhülés, akkor irány a szakember. Óvni kell továbbá a szervezetet a fertőzésektől és érdemes pár napot pihenni. A tudósok arra hívják fel az abortuszra készülő nők figyelmét, hogy utána nehezebb a teherbeesés. 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.