2019. 02. 24. - 18:06

Az érzelmi háttér is fontos a babavállalásnál

Az érzelmi háttér is fontos a babavállalásnál

Kutatók nemrégiben több vizsgálatot is elvégeztek, amelyekből az derült ki, hogy nemcsak az anyagi biztonság a fontos, hanem a stabil lelkiegyensúly is a gyermekvállalás során.

Amikor két pár úgy dönt, hogy kisbabát szeretne elsősorban az anyagi háttér merül fel, amelyről nagyon fontos gondoskodni, hogy a gyermek semmiben ne szenvedjen hiányt. Fontos azonban az is, hogy a szülők megfelelő érzelmi biztonságban legyenek. Legalábbis ez derült ki egy nemrég végzett kutatásból. A megkérdezettek hetven százaléka azt mondta, hogy kifejezetten fontos a családcentrikus nézet, valamint a lelki nyugalom.
 
baba
Az érzelmi háttér is fontos a babavállalásnál
 
Harminc százalékuk pedig az anyagi biztonságra tért ki. Arra is rámutat a kutatás, hogy a kisgyermekes anyukák párjuktól kapják meg a legtöbb segítséget, de sokan számíthatnak a szülőkre és nagyszülőkre is.
 
Tehát, azoknak a pároknak, akik gyermeket szeretnének vállalni kifejezetten javasolják a szakemberek a nyugalmat és azt, hogy amennyiben van rá lehetőségük, kerüljék a stresszes életvitelt.
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.