2020. 03. 31. - 15:07

Betegségek, melyek meddőséget okozhatnak

Betegségek, melyek meddőséget okozhatnak

Napjainkban számos betegségről hallani, amelyek miatt csökkenhet a teherbeesés esélye. Mutatunk néhányat!

Statisztikai adatok szerint manapság minden negyedik magyar párt érint a meddőség. Ennek hátterében számos ok állhat, sok esetben lehet szó akár csak életmódbeli tényezőkről is. Ugyanakkor vannak bizonyos betegségek, amelyek meggátolhatják, hogy kisbaba szülessen.
 
 
baba_alvo

Ilyen egyebek mellett az endometriózis, amelyben nagyon sok nő szenved.  Hazánkban közel kétszáz ezer nőt érint, amely sokszor csak évek múltán derül ki. Főbb tünetei például a fájdalmas menstruáció, a fájdalmas együttlét és a fájdalmas vizelet is.

A másik betegség, amely szintén sokakat érint az IBS, azaz irritábilis bél szindróma, amely egy úgynevezett emésztőrendszeri rendellenesség. Kialakulásának hátterében többnyire a stressz, a dohányzás és a helytelen életmód áll. Tünetei közé tartozik a görcsös hasfájás, a puffadás, de a bél érzékenysége is. Aki bármelyik betegség jellemzőit érzi magán, annak érdemes orvoshoz fordulnia minél előbb, ameddig még lehet segíteni.
 
N. O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.