2022. 01. 12. - 11:00

Diákedzettség - Jobb lesz matekból és nyelvből, aki mozog?

Diákedzettség - Jobb lesz matekból és nyelvből, aki mozog?

A rendszeres testmozgást végző tanulók jobb eredményeket érhetnek el matematikából és franciából – mutattak rá a kutatók.

Fontos az edzés a diákoknak – azok, akik rendszeresen végeznek testmozgást, jobb eredményeket érhetnek el matematikából és franciából – állapította meg a Genfi Egyetem kutatása.
 
A svájci kutatók 193, 8 és 12 év közötti diák megfigyelésével vizsgálták a fitnessz tanulási eredményekre gyakorolt hatását. Úgy vélik, a rendszeres testmozgás javíthatja a diákok francia és matematika jegyeit.
 
A szakemberek a gyermekek edzettségi szintjét és jegyeit egyaránt nyomon követték, s úgy találták, hogy van összefüggés a kettő között: a szív- és légzőrendszeri edzettségének javulása jobb érdemjegyeket hozott.
 
A rendszeres testmozgást végző tanulók jobb jegyeket érhetnek el
A rendszeres testmozgást végző tanulók jobb jegyeket érhetnek el
 
A kapcsolat azt sugallja, hogy az oktatóknak érdemes lenne hangsúlyt helyezni az órarend kialakítása során a végrehajtó funkciót és a kognitív rugalmasságot javító tevékenységekre.
 
„Ez azon képességünk, mely meggátolja a tolakodó, irreleváns viselkedést vagy gondolatokat – magyarázta Marc Yangüez, a Genfi Egyetem kutatója. - A második a kognitív rugalmasság, amelyet gyakran multitaskingnak neveznek és arra utal, hogy képesek vagyunk rugalmasan mozogni a feladatok vagy válaszok között, a feladatigények alapján.”
 
A harmadik a munkamemória, mely az elménkben lévő információk megtartásának és manipulálásának képessége – tette hozzá a szakember.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.