2020. 10. 20. - 12:25

Divat lett a „tömeges szülés”?

Divat lett a „tömeges szülés”?

Ma is él a mondás, miszerint egy gyermek felneveléséhez egy egész falu kell – de mi a helyzet a világrahozatalával? Egyre népszerűbbé válik manapság, hogy a szülőszobához egész tömeg érkezik.

Azt mondják, egy egész közösség szükséges ahhoz, hogy felneveljünk egy gyermeket. Kérdés azonban, mi a helyzet a születésével?
 
Egy brit szülőknek szóló weboldal szerint azon emberek száma, akik jelen vannak napjainkban egy szülésnél, átlagban nyolc. Ennyien voltak éppenséggel a híres Kardashian-show sztárjának, Kourtney-nek a szülésénél is, akinek ekkor érkezett Penelope nevű kislánya.
 
Vajon jó-e, ha sokan benn lehetnek a szülőszobán?
Vajon jó-e, ha sokan benn lehetnek a szülőszobán?
 
Manapság – s nemcsak a televízióban szereplőknél – egyre divatosabbak az úgynevezett „születéspartik”, avagy tömeges szülések, ahol a család jó része részt vesz. Korábban úgy tűnhetett, a dolog elsősorban a gazdagok kiváltsága.
 
Ám egyre több létesítmény szembesül azzal, hogy alkalmazkodnia kell a növekvő tendenciához: a leendő anyák egyre inkább veszítenek tudatos hozzáállásukból és több bámészkodót engednek be a szülőszobába.
 
Sőt, ma már választani lehet azon kórházak közül, ahol erre lehetőség adódik.
 
Kérdés persze, vajon hány leendő vagy már 1-2 csemetével megáldott édesanya vágyik arra, hogy – ahelyett, hogy szent dologként kezelné a baba érkezését -, megossza másokkal is az élményt.
 
Vajon hányan lehetnek, akik képesek ezt is egyfajta partiként kezelni? Érdekes lenne egy felmérést végezni.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.