2019. 08. 24. - 13:00

Egészséges elemózsiák az iskolába

Egészséges elemózsiák az iskolába

Összegyűjtöttünk néhány finomságot, amelyek nemcsak ízletesek, de számos tápanyaggal is tele vannak.

Bizony a fejlődő gyermek számára fontos a vitamin és az ásványi anyag megfelelő bevitele. A reggeli pedig kihagyhatatlan része az étkezésnek. Fontos, hogy a gyermek úgy induljon neki a napnak, hogy tele legyen energiával és ne nehezítse el a gyomrát, mert akkor akár a hasa is megfájdulhat.
Ilyen egészséges finomság például lehet egy jó szendvics is, amely teljeskiőrlésű és tele van zöldséggel. Nemcsak finom, de hosszú időre eltelíti a gyermeket.
 
smothie
Egy-egy smoothie nagyon egészséges lehet
 
Ha nassolásról van szó az apróságok nagyon kedvelik az iskola büfékben kapható édességeket és chipseket. Érdemes inkább csomagolni valami finomat, így például mogyorót, kesudiót vagy pisztáciát, hiszen ezek tele vannak omega 3 zsírsavval.
A gyümölcsökről sem lehet megfeledkezni. Lehet egy-egy banánt, almát vagy pár szem szilvát, esetleg cseresznyét pakolni a gyermeknek.

A víz is kihagyhatatlan, de amennyiben az iskolások nem vevők rá, akkor érdemes egy-egy finom smoothie-t készíteni. Lehetőleg otthon, de ma már a boltokban is lehet kapni gazdag gyümölcs tartalmú italokat.
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.