2020. 02. 28. - 13:15

Ékszer a babának? Tényleg jó?

Ékszer a babának? Tényleg jó?
Sokan nem értenek egyet azzal, hogy a kis gyermeknek kell nyaklánc vagy fülbevaló. Még mások úgy vélik, hogy ez nagyon jó dolog. 
Mielőtt ékszerrel ajándékozod meg gyermeked érdemes néhány dologra oda figyelni, hiszen könnyen előfordulhat, hogy baj lesz belőle. Ilyen például, hogy ne fulladjon meg véletlen sem a nyaklánctól, de a fülbevaló is könnyedén gyulladást okozhat, amely igencsak fájdalmas lehet. 
 
Jó ötlet ékszert adni a babáknak?
Jó ötlet ékszert adni a babáknak?
 
Ma már számos helyen, szinte pillanatok alatt el lehet intézni a fülbelövést, mindezt úgy, hogy minél kevesebb kellemetlenséget okozzon a gyermeknek. Fontos azonban a fertőtlenítés, valamint a minőség. Az apró ékszernek nem szabad allergiás reakciót kiváltania, éppen ezért a legcélszerűbb aranyból, titániumból vagy orvosi fémből készült fülbevalót választani. Fazon szempontjából tulajdonképpen csak arra kell ügyelni, hogy ne szúrja a baba bőrét az ékszer mögötti rész. Ha pedig megtörtént a fülbevaló behelyezése, érdemes naponta legalább kétszer fertőtleníteni a kicsi fülecskéjét. 
 
Nagy divat napjainkban a borostyán nyaklánc is, amely egyesek szerint életveszélyes lehet. Sok szülő azért vásárolja meg, hogy csökkentse a szorongást, valamint a fogzás miatt fájdalmat.
 
A szakemberek nem javasolják, hiszen könnyen lenyelheti a baba és fulladást okozhat. Mégis, aki emellett voksol, nagyon óvatos legyen, figyeljen oda, hogy a kicsinek nehogy baja essen!
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.