2019. 03. 24. - 18:56

Eltorzul a magzat arca az alkoholtól

Eltorzul a magzat arca az alkoholtól

Köztudott, hogy az alkohol negatívan befolyásolja a kisbabát. Most azonban újabb kutatás látott napvilágot, amelyben szintén a rossz hatásokat vizsgálják.

Már a terhesség korai szakaszában elfogyasztott alkohol is gondot okozhat. Egy nemrégiben végzett kutatás szerint a magzati alkohol szindróma árulkodó fizikai eltérésekkel jár. A felmérésből kiderült, hogy a terhesség kritikus időszakában napi szinten elfogyasztott alkohol akár több mint húsz százalékkal is növelheti a felső ajkak és az orr közötti bemélyedés hiányát.
 
Eltorzul a magzat arca az alkoholtól
Eltorzul a magzat arca az alkoholtól
 
Ezen kívül szintén több mint húsz szálakkal nagyobb annak az esélye, hogy túlságosan vékony lesz a baba felső ajka. Sőt, ha ez nem lenne elég, a tudósok azt is kiderítették, hogy körülbelül tizenkét százalékkal nagyobb annak az előfordulása, hogy az átlagosnál kisebb lesz a csecsemő feje és mintegy tizenhat százalék esély van rá, hogy túlságosan kis születési súlya lesz a babának. 

Az ital elfogyasztása természetesen mindenkire másként hat és van, akinek már kevés is gondot okozhat. A szakemberek még vizsgálják az alkohol fogyasztást a terhesség alatt, de minden állapotos kismamát arra kérnek, hogy lehetőleg, ne italozzanak a kilenc hónap alatt.
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.