2019. 10. 31. - 10:00

Érzi a magzat, ha az anya stresszes

Érzi a magzat, ha az anya stresszes

Kiderülhet az ultrahangos képből, hogy mikor éri a babát stressz. Szakemberek szerint az állhoz húzott kéz arról árulkodik, hogy a pici negatív hatás éri.

Egy kutatás során derítették ki a szakemberek, hogy a magzat bizony reagál a külső hatásokra, így a negatívokra is. Mint kiderült, a magzatok gyakrabban érintik meg az arcukat, ha az édesanyjuk szorongást vagy tehetetlenséget érez. A tudósok szerint a babák megérzik, ha az anyjuk nincs jól és ilyenkor az érintéssel próbálják megnyugtatni.
 
terhes2

Érdemes figyelni az ultrahangos felvételeket, hogyan is van rajta éppen a baba. A szakemberek arra hívják fel a kismamák figyelmét, hogy a 9 hónap alatt kerüljék a stresszt és arra törekedjenek, hogy nyugodt környezet vegye őket körül.
A túlzásba vitt stressz ugyanis árthat a picinek és persze az anyának is. Teljes mértékben ugyan nem lehet elkerülni a stresszt, de mindenképp meg kell próbálni kevesebbet idegeskedni.
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.