2018. 08. 19. - 12:37

Ételek, amelyeket nem javasolt fogyasztani szoptatás alatt

Ételek, amelyeket nem javasolt fogyasztani szoptatás alatt
Vannak bizonyos ételek, amelyek inkább ártanak a babának és nem segítik a fejlődését, ezért a szülőnek gondosan oda kell figyelnie, hogy mit fogyaszt.
Brazil kutatók egy csoportja nősténypatkányokon végzett vizsgálat, amelyek vemhesek voltak vagy éppen kölykeiket szoptatták. Mint az kiderült, a normál étrendet kapó állatokhoz képest azok az állatok, akik hidrogénezett zsírokat fogyasztottak jóval kövérebbek voltak és az utódok is elhíztak. Azok a patkányok azonban, akik normálisan étkeztek kevésbé voltak kövérek.
 
has_polo_kis_vagott
Nemcsak elhízást eredményez a túl sok transz zsír
 
A vizsgálat arra enged következtetni, hogy a terhesség és a szoptatás alatti étrend kimagaslóan fontos és nagy hatással van a gyermekre. Kiderítették, hogy az egészségtelen, hidrogénezett zsíros étrend a babákra is káros nemcsak a szülőkre. 
A szakemberek arra hívják fel az édesanyák és a kismamák figyelmét, hogy figyeljenek oda miket esznek és lehetőleg kerüljék a transz zsírokat és a cukros ételeket, hiszen azzal maguknak és a babáknak is ártanak. Az elhízás mellett ugyanis többféle betegség kialakulásához vezethetnek.
 
N.O.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.