2019. 05. 19. - 12:35

Ezért fontos a D Vitamin a babáknak

Ezért fontos a D Vitamin a babáknak
Több kutatás is igazolja, hogy igenis szükség van az apróságonak D Vitaminra, hogy szervezetük megfelelően működjön és erős legyen. 
Ahogy a felnőttek számára, úgy a csecsemőknek is nagyon fontos a D vitamin, amely elsősorban a csontok, valamint az izomzat fejlődésében játszik nagy szerepet. Ezen kívül számos egészségügyi probléma kialakulhat hiánya miatt. Korábban, amikor még az orvostudományban nem tudták, hogy mekkora szerepe van ennek a vitaminnak, sok gyermeknél kialakult az angolkór elnevezésű betegség.
 
baba2
A napfény által D vitamint termel a bőrünk
 
Szerencsére napjainkban ez már nem forduk elő, hiszen minden szülő gondoskodik arról, hogy az apróság megkapja a neki járó vitaminokat és ásványi anyagokat. Ma már szinte minden élelmiszerben van D vitamin, így mindenféleképpen jut a gyermeknek belőle. Az anyatejben azonban kevés van, így arra érdemes oda figyelni, hogy pótolják. 
 
Természetesen nemcsak tápanyaggal lehet bevinni a vitamint szervezetbe. Napfény hatására ugyanis a bőrben fokozódik a termelése, így érdemes minél több időt tölteni a gyermekkel a friss levegőn és persze a napsütésben. A szakemberek azonban arra hívják fel a szülők figyelmét, hogy a baba bőrének védelméről senki ne felejtsen el gondoskodni.

 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.