2019. 07. 14. - 18:01

Ezért fontos énekelni a babának

Ezért fontos énekelni a babának

Ha a szülő énekel gyermekének, akkor nemcsak megnyugtatja, de szórakoztatja is egyben a picit. Emellett pedig számos pozitív hatása ismert.

Köztudott, hogy a beszéd és az éneklés jelentős szerepet játszik a baba szellemi fejlődésében. A picik pedig rendkívül érzékenyek a dallamokra, a hangokra és a ritmusokra, amelyek mindegyike pozitív hatással bír.
 
baba
Fontos énekelni a babának

Egy nemrégiben végzett kutatás során megfigyelték, hogy az újszülötteknek a magas hangsok sokkal szimpatikusabbak, mint a mélyek. Érdekesség, hogy az emberek nagy része alapvetően magas hangon beszél a babákhoz. Egyébként nem kell előadónak lenni, csupán kedvességet vinni mindegy egyes dalba, amely szórakoztatja és megnyugtatja az apróságot.
 
Az éneklés által nagy mértékben fejlődik a baba, amely nagy szerepet játszhat a későbbiek során is. A fejlődés mellett pedig jótékonyan befolyásolja a baba légzését, a szívritmusát és az étvágyát is.
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.