2020. 03. 08. - 11:35

Ezért szedik le a kicsik a ruhákat magukról

Ezért szedik le a kicsik a ruhákat magukról
Amennyiben szülő vagy, biztosan te is tapasztaltad már, hogy gyermeket egyszer megbontja a szettet és elkezd vetkőzni. Vajon mi lehet ennek az oka?
Hozzávetőleg három év körül az apróságok érdekes dolgokat tudnak produkálni. Ilyen például az is, amikor a legváratlanabb helyzetekben kibújnak a ruhájukból a szülő pedig értetlenül áll a dolog előtt. 
 
baba2_1
Több oka lehet annak, hogy a gyermek levetkőzik
 
A szakemberek szerint egyik oka a vetkőzésnek, hogy a gyermek így próbál kommunikálni. Ha megunta például a játékot vagy éhez, akkor zavarában elkezd vetkőzni. Ezen felül akár lehet az is, hogy nincs a középpontban és ez nem tetszik neki, így szeretné felhívni magára a figyelmet. Akár egy nagyon egyszerű dolog is állhat a háttérben: a gyermek kíváncsi a testére, ezért levetkőzik, hogy megismerje önmagát.
 
Egyéb okok között szerepelhet a hiszti, amelyet nem egyszerű kezelni, de akár szimplán kényelmetlennek is tarthatja a ruhácskáját. Érdemes tehát figyelni a szülőknek a jelekre, hiszen nem egyszerű kitalálni, hogy éppen mi a baja az apróságoknak. 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.