2018. 05. 27. - 19:00

Fontos a baba popsijának ápolása

Fontos a baba popsijának ápolása
A csecsemők bőre rendkívül finom és bársonyos. Mivel érzékeny, különleges ápolást igényel, ezért a pelenka minőségéről sem lehet megfeledkezni.
Könnyen sérülékennyé válik a baba bőre, ezért kiemelten kell arról gondoskodni. A pelenkában lévő vizelet hatására például a popsi könnyen sérülékennyé válik. Ha pedig ez bekövetkezik, könnyebben érhetik a baktériumok a bőrt. Ez pedig nemcsak a csecsemők, de az édesanyák életét is megkeserítheti. 
 
baba2
Fontos, hogy a pelenka óvja a baba bőrét
 
Legenyhébb kiütésekről csak akkor beszélünk, amikor hámlás észlelünk a lányék, alhas, nemi szervek és a far környékén. Fontos, hogy még ebben az állapotban elkezdjük gyógyítani a bőrt, hogy később ne okozzon gondot. 
Amikor ugyanis a kiütések és a hámlás helyébe a fájdalmas hámkirakódásnak érkeznek, amelyek könnyen fertőzéshez vezetnek. Ha ez nincs kezelve, akkor később még ennél is súlyosabb problémák léphetnek fel.
 
Érdemes textilpelenka helyett a hagyományos, eldobhatót használni, amely magába szívja a nedvességet. Utóbbi kiemelten fontos, hogy megfelelő legyen. Éppen ezért megéri minőségi pelenkát vásárolni. A tisztába tételkor fontos a csecsemő popsijának szárazra törlése, előtte pedig az átmosása. Nélkülözhetetlen továbbá a kenőcsök használata is, amelyek könnyen csökkentik a irritációkat. Tehát minden esetben fontos a fent említett eszközök használata, hogy a baba jól érezze magát a bőrében.
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.