2018. 06. 30. - 16:00

Fontos a hallásvizsgálat

Fontos a hallásvizsgálat
Napjainkban már számos vizsgálatot végeznek az újszülötteken, hogy a lehető legkorábban kiderüljön, ha baj van. Ilyen a hallásvizsgálat is. 
Sajnos sok genetikai betegség fenyegeti a gyerekeket, amelyek a terhesség során nem igazán lehet kiszűrni. A korai diagnózis által azonban lényegesen jobb lehet a csecsemő jövőbeli kilátása és akár még a gyógyulás is szóba jöhet. Információk szerint mintegy ezer babából hozzávetőleg 2-6 gyermeket érint a probléma. 
 
baba
Fontos a hallásvizsgálat a babáknál
 
A szakemberek arról számoltak be, hogy a súlyos vagy a teljes halláskárosodás az egyik leggyakoribb születési rendellenesség.  Napjainkban már átfogó szűrőprogram létezik, így könnyen megállapítható a betegség. Fontos, hogy a diagnózis felállítása után megkezdjék a terápiát.
 
 A tudósok szerint az, ha nem veszik időben észre a bajt, később sokkal nagyobb következményekkel járhat, hiszen a gyermek egész életére kihathat. Nem győzik hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a vizsgálat és a betegség kezelése.
 
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.