2019. 07. 28. - 15:45

Fontos a minőségi gyerekcipő

Fontos a minőségi gyerekcipő
A szakemberek arra hívják fel a szülők figyelmét, hogy a kicsinyükre ráadott lábbeli mindenképp jó minőségű legyen.
Nem mindegy, hogy milyen cipőt visel a kis gyermek. A legtöbbjüknek normális és egészséges a lábuk, azonban ez felnőtt korukra megváltozik és eldeformálódik. Ezek többnyire már egészen kis korban elkezdődnek, éppen ezért nagyon fontos, hogy mit viselnek. Egy kutatás során megvizsgálták, hogy ki milyen cipőt visel. A gyerekek több mint 80 százaléka magasszárút, több mint 70 százaléka kemény talpút, még 50 százalékuk betétes cipőt viselt.
 
Fontos a minőségi gyerekcipő
Fontos a minőségi gyerekcipő
 
A kutatásból az is kiderült, hogy gyermekek 73 százaléka már azelőtt cipőt hordott, hogy megtanult volna járni, 35 százalékuk pedig még azelőtt, hogy felállt volna. Az eredmény szerint egyiküknek sem volt előnye abból, hogy lábbelit viselt, sőt a magas szár hátráltatta boka fejlődését és még a helyes járásban is korlátozta a gyermeket. 
 
A szakemberek arra hívják fel a szülők figyelmét, hogy a kicsinyükre ráadott lábbeli hátsó része jól tartsa sarkat függőleges helyzetben, hogy ne alakuljon ki lúdtalp. Ezen kívül fontos, hogy a cipő a természetes alapanyagokat is tartalmazzon, főként azért, mert a gyermekek lába eléggé izzadékony. Nem érdemes a cipőn spórolni, még akkor sem, ha a pici hamar kinövi. Sokkal többet ér, hogy nagyobb korában egészséges lábai legyenek!
 
 
Nagy Orsolya
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.