2021. 08. 17. - 12:00

Gyermeknevelés - Speciális játékok a csendhez

Gyermeknevelés - Speciális játékok a csendhez

Bizonyos időszakokban valóban nagy szükség van arra, hogy a gyermek csendben legyen – ehhez érdemes tartogatni egy-egy speciális játékot, amit még nem látott.

Arra, hogy a csemete időnként nyugodtan, csendben elfoglalja magát, időnként nagy szükség van.
 
Legyen szó egy fontos otthoni hívásról, egy meghitt eseményről, a számlák figyelmes befizetéséről vagy arról, hogy hosszabb ideig kell várakozni egy váróteremben, lényeges, hogy a gyermeket csendre tudjuk sarkallni.
 
Napjainkban, amikor a járványhelyzet rengeteg embertől otthoni munkát követelt meg, még inkább fontos, hogy megoldjuk a helyzetet. Képzeljük csak el, milyen, amikor az ember kétségbeesetten próbálja kizárni a szobából a lurkókat, hogy legalább fél óráig ne zavarják, amíg munkamegbeszélést tart.
 
A gyermek egy újdonsággal könnyen lefoglalható hosszabb időre
A gyermek egy újdonsággal könnyen lefoglalható hosszabb időre
 
Természetesen, nem lehet állandóan ezt tenni a gyermekekkel.
 
Érdemesebb egy barátságosabb módszerrel próbálkozni: ha csendre van szükségünk, minden alkalommal hozakodjunk elő egy olyan játékkal, amelyet a csemete még nem látott.
 
Olyasmivel, ami azonnal leköti a figyelmét és jó eséllyel hosszabb ideig foglalkozik vele. Mire aprólékosan felfedezi a játékot, remélhetőleg le is tudtuk a csendes tevékenységünket.
 
Egy próbát mindenképpen megér!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.