2020. 12. 08. - 12:15

Hogyan válasszunk gondozót a még pici baba mellé?

Hogyan válasszunk gondozót a még pici baba mellé?

Amennyiben kisgyermekünk még szopik, kisegítőt, babysittert választani mellé meglehetősen nehéz feladat. De azért nem kell feladni.

Ha kisbabánk még pici, s anyatejjel táplálkozik, igen nehéz döntés megfelelő babysittert, gondozót választani mellé, amennyiben ez szükséges. A szülők a legtöbb esetben úgy rendezik életüket, hogy egyikük biztosan maradhasson a kicsivel.
 
Ha erre nincs mód, a nagyszülők vagy más, hozzájuk közelálló családtagok gondjaira bízzák a babát.
 
Amennyiben azonban is lehetőségek nem állnak rendelkezésre, fontos olyan személyt találni, aki betartja kéréseinket és támogat bennünket a baba gondozásában.
 
Fontos jól megválasztani a baba gondozóját, ha szükség van rá
Fontos jól megválasztani a baba gondozóját, ha szükség van rá
 
Érdemes olyasvalakit választani emellett, aki munkahelyünkhöz közel van, így szünetekben akár rá is lehet nézni a babára, minden rendben van-e, sőt akár meg is tudja szoptatni az anya. Mindez már csak azért is hasznos, mert kevesebb időt töltünk ingázással.
 
A gondozónak, babysitternek mindenképpen ismernie kell az anyatej megfelelő tárolásának, felolvasztásának és melegítésének módját. Tegyük fel magunknak a kérdést, hogy ez így van-e, miután mindent megmutattunk az illetőnek.
 
Kérdés az is, van-e olyan hűtőnk, fagyasztónk, ahol az anyatejet megfelelően lehet tárolni későbbi felhasználás céljából.
 
Fontos tisztázni (látni), ismeri-e a gondozó a csecsemő etetésének módszerét. Szorosan tartja-e közben? Egy kisbaba ugyanis nem tudja megtartani a cumisüveget, annak megtámasztása pedig nem biztonságos – fulladást vagy akár fülfertőzést is okozhat.
 
Lényeges, hogy a gondozó beszéljen a babához etetéskor, mert ez fontos lehet az étel elfogadása szempontjából.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.