2022. 08. 16. - 10:50

Javítja a diákok teljesítményét a későbbi iskolakezdés?

Javítja a diákok teljesítményét a későbbi iskolakezdés?

A tinédzserek jobban teljesítenek tanulmányaikban, ha később kezdik el az iskolát – állítja egy friss brazil tanulmány.

A későbbi iskolakezdés javíthatja a tanulók tanulmányi teljesítményét – erre a felfedezésre jutott egy új brazíliai tanulmány. A vizsgálat során az iskolakezdés egy órával későbbre lett eltolva. A kutatók elemezték a diákok alvását, álmosságának szintjét és érzelmi egészségét.
 
Arra a következtetésre jutottak, hogy a serdülők kevésbé érezték magukat depressziósnak, dühösnek, feszültnek és fáradtnak az iskolában az időváltást követően.
 
A tanulmányt a Latin-Amerikai Integrációs Szövetségi Egyetem brazil szakértői vezették. A későbbi iskolakezdés hatása az egész világra vonatkozhat.
 
Javítja a diákok teljesítményét a későbbi iskolakezdés
Javítja a diákok teljesítményét a későbbi iskolakezdés
 
A szervezet belső órája jelentősen megváltozik a pubertás alatt és megnehezíti a tinédzserek ébren maradását reggel – mutattak rá a kutatók.
 
„A későbbi iskolakezdés hatékonyan növeli az alvás időtartamát, javítja az álmosságot és a hangulatot” – áll a Sleep Health szaklapban megjelent kutatásban.
 
A szakemberek megjegyezték: a tanulmányban bemutatott megállapítások alátámasztják az eddigi bizonyítékokat, miszerint az iskolakezdés elhalasztásának pozitív kimenetele lehet.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.