2019. 12. 14. - 13:55

Kiderült, mikor a legjobb szülni

Kiderült, mikor a legjobb szülni
Kutatók nemrég kiderítették, hogy melyik a legalkalmasabb kor a szülésre. 

 

Érdekes kutatás látott a közelmúltban napvilágot. A London School of Economics olyan tanulmányt végzett, amelyben a hangsúlyt a 30 év körül járó anyukákra és gyerekeikre fektették. Mint az kiderült azok azok a nők, akik idősebben szültek gyermekük sokkal intelligensebbek lettek.

A kutatás során összesen tizennyolcezer gyermeket vizsgáltak meg. Azt nézték, hogy a gyermekre mekkora hatással bír az édesanya életkora. Végül azt az eredményt kapták, hogy a 30-40 közötti anyáknak a fiaik és lányaik sokkal jobban teljesítenek, mint a 20-as és a 40-es éveikben járó nők gyermekei.
 
Kiderült, mikor a legjobb szülni
 
 A szakemberek úgy vélik, hogy ennek az az oka, hogy a 30-as éveiben szülők arra használták a 20-as éveiket, hogy fejlődjenek, tanuljanak és persze karriert építsenek. Ezáltal pedig sokkal több idő maradt később a gyermekükre, akiknek nemcsak tapasztalataikat adták át, de az anyagi hátteret is biztosították. 
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.