2021. 02. 16. - 11:30

Könnyű és értékes reggelik gyerekeknek

Könnyű és értékes reggelik gyerekeknek

Egyszerűen elkészíthető, olcsó és vidám reggelivel kínálnánk csemetéinket? Íme néhány remek ötlet, amely kellő mennyiségű tápanyaggal és vitaminnal is ellátja őket.

Ha könnyű, ízletes, jókedvre derítő, de a pénztárcát sem különösebben megterhelő reggelit szeretnénk készíteni a gyermekeknek, érdemes az alábbi, jól használható recepteket gyakran elővenni.
 
Lássuk, milyen reggelikkel válthatjuk ki a kevésbé értékes, cukorral teli ételeket, amelyekkel a csemeték mégis elégedettek lesznek?
 
A gyümölcsökkel párosított gabona reggelire ideális választás a gyermekeknek
A gyümölcsökkel párosított gabona reggelire ideális választás a gyermekeknek
 
1.Tej és pépesített banán: nagyon kevés cukrot tartalmaz, összehasonlítva más, gyermekek számára forgalmazott gabonafélékkel, s csak néhány összetevő van benne. Áztassuk tejbe a zabpelyhet, miközben felaprítjuk és összetörjük a banánt. Finom reggelit kapunk, amely lassan adagolja a szükséges energiát.
 
2.Rántotta: verjük fel a tojást egy kis tejjel, s egy percig tegyük a mikrohullámú sütőbe, vagy süssük ki serpenyőben rántottának, apróra vágott paradicsommal, koktélparadicsommal és negyedelt kenyérszelettel – a fehérjetartalma ebédig feltölti a gyermeket.
 
3.Gyümölcssaláta és joghurt: vágjuk fel apróra a hűtőszekrényben lévő gyümölcsöket (ne felejtsük megfelezni a szőlőt), s egy joghurttal szolgáljunk fel némi fehérjét.
 
Fontos viszont, hogy a választott joghurt összetevőit ellenőrizzük, mivel a gyermekek számára vonzó típusoknak gyakran hatalmas mennyiségű cukor van.
 
Hogy a reggeli még szórakoztatóbb legyen, beszerezhetünk olyan vágógépet is, amely különböző formára vágja a gyümölcsöket – lehetnek belőlük csillagok, szívek és virágok. Erre a célra a dinnye és az ananász is jó!
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.