2021. 01. 26. - 12:05

Legyen meg a saját minőségi időnk a gyermekkel

Legyen meg a saját minőségi időnk a gyermekkel

Hogyan legyünk igazán jó szülők? – Számos anya és apa teszi fel magának ezt a kérdést. Íme néhány gyors tipp ahhoz, hogy a gyermek és a szülő is jól járjon.

Minden szülő életében fontos és állandóan visszatérő kérdés, vajon megfelelően végzi-e a feladatát. Az is mindennapos, hogyan töltsön elég minőségi időt a csemetéjével, úgy, hogy magára is jusson egy kis ideje.
Íme néhány tipp, hogy megnyugtatóan egyensúlyban legyenek a dolgok. Teremtsük meg a saját minőségi időnket!
 
1.Játsszunk a gyermekkel: hadd válassza ki ő a tevékenységet, ne aggódjunk a szabályok miatt. Sodródjunk az árral és szórakozzunk jól.
 
2.Olvassunk könyvet együtt minden nap: érdemes már akkor elkezdeni, ha pici a gyermek – a babák is szeretik hallgatni a szülő hangját, még ha nem is értenek sokat a meséből. Az ölelés és a könyvolvasás kitűnő köteléket teremt, ráadásul jó eséllyel egész életében szeretni fog olvasni.
 
Mindkét szülővel fontos a minőségi együtt töltött idő
Mindkét szülővel fontos a minőségi együtt töltött idő
 
3.Készítsünk magunknak egy menetrendet az együtt töltött időre: válasszunk valamilyen tevékenységet – választhat a gyermek! -, mely során nagyjából fél óráig megszakítás nélkül együtt vagyunk, csak úgy. Nincs jobb módja annak, hogy kimutassuk a szeretetünket.
 
4.Teremtsük meg az „anya és apa időszakokat”: a gyermek életminősének javításához elengedhetetlen az apával és az anyával töltött speciális idő.
 
Fontos, hogy az apa be legyen vonva a mindennapjaiba – tanulmányok szerint azok a gyerekek, akik sok időt vannak az apjukkal, jobban teljesítenek az iskolában, sikeresebb a problémamegoldó képességük és általában is jobban boldogulnak bármivel, ami szembe jön velük életük során.
 
5.Teremtsünk meghitt emlékeket: gyermekünk valószínűleg nem fog mindenre emlékezni, amit mondunk neki, de vissza tudja idézni a családi rituálékat – a játékos estéket, az olvasást az ágyban -, aminek nagyon örült annak idején.
 
László Adrienn
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.