2019. 07. 31. - 13:00

Meddig egészséges a szoptatás?

Meddig egészséges a szoptatás?
Ha szóba kerül a szoptatás, akkor legtöbben tabuként kezelik pedig ez egy természetes folyamat. Nem mindegy azonban, hogy meddig tart. 
 
Információk szerint napjainkban az édesanyák körülbelül hat hónapos koráig adnak anyatejet a piciknek. Amennyiben valaki kitolja ezt az időpontot, sokan furcsán tekintenek rá. Magyarországon a szakemberek szerint a nők többsége ettől is kevesebb ideig táplálja gyermekét, mindössze három hónapig. Utána elapad a tej és megszűnik a szoptatás. 
 
Meddig egészséges a szoptatás?
Meddig egészséges a szoptatás?

Az orvosok azonban azt tanácsolják, hogy az első hat hónapban mindenképpen legyen a gyermeknek anyatej, később pedig kiegészítő táplálékkal együtt javasolt adni a babának. 
 
A szoptatás egyébként kifejezetten jó hatást gyakorol a csecsemő érzelmi és értelmi intelligenciájára egyaránt. Ezen túlmenően csökkenti a stresszt, erősíti az immunrendszert, csillapítja a fájdalmat, de az anya-gyermek közötti kapcsolatot is szorosabbá teszi. 
Éppen ezért a szakemberek mindenkinek azt javasolják, hogy ameddig csak lehet táplálják gyermeküket anyatejjel és ne foglalkozzanak a mai világban kialakult népszerű trendekkel. 
 
Nagy Orsolya
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.