Baba - Mama

Mellproblémák szoptatás alatt

Mellproblémák szoptatás alatt
Természetes fizikai folyamat, hogy az igénybe vett mellbimbó szoptatás során érzékennyé válik, hiszen minden etetésnél a baba súrolja azt a nyelvével. A legjobb gyógyír a sebes, érzékeny mellbimbóra az anyatej.
Érzékeny mellbimbóÉrzékeny mellbimbó
Természetes fizikai folyamat, hogy az igénybe vett mellbimbó szoptatás során érzékennyé válik, hiszen minden etetésnél a baba súrolja azt a nyelvével.
A legjobb gyógyír a sebes, érzékeny mellbimbóra az anyatej. Nagyon hamar képes regenerálódni, ha szoptatás után nem mossuk le, hanem úgy hagyjuk. A baba nyála és az anyatej gondoskodnak a gyógyulásról.

Szoptatás előtt ne fertőtlenítsük a mellünket, lehetőség szerint szappant se használjunk, mert az szárítja a sebet és elnyújtja a gyógyulás folyamatát. Elegendő, ha meleg vízzel tisztítjuk le a mellet mielőtt a babát rátesszük.

Amikor csak lehetséges hagyjuk szabadon a mellet, mert úgy gyorsabban gyógyul. A szoros melltartó, valamint a melltartó betét viselése elzárja a levegő útját és a folyamatos szoros érintkezés egyfolytában irritálja a sebet. Legjobb, ha csak akkor viselünk melltartót, ha feltétlenül szükséges, egészen addig, amíg a seb teljesen begyógyul. Általában gyorsan hozzászokik a bőr az új igénybevételhez.szoptatás
Bekeményedett mellek, eldugult tejcsatornák
Számtalan oka lehet a problémának, gyulladás alakulhat ki (rossz szoptatási helyzet, ürítetlen mellek, érzékeny mellbimbók, fertőzések miatt. A feszítő érzés, keményedés, elviselhetetlen fájdalom. Ilyenkor mindent szeretne az anyuka csak éppen szoptatni nem, pedig ekkor a legjobb, ha minél többet mellen van a baba. Egyszóval semmiképpen nem szabad abbahagyni az emlőből való etetést. A gyulladás, túltelítődés hatására csökkenhet a tejtermelődés, átmenetileg kevés lehet a babának. Általában nem kell pótlást adni neki, gyakoribb szoptatással két-három nap múlva megint lesz elegendő tej, és baba is behozza a lemaradását.

Hasznos segítség:
•    A mell masszírozása körkörös irányban.
•    Gyakori szoptatás, teljes kiürítéssel.
•    Szoptatási helyzetek gyakori változtatása.
•    Viseljünk könnyű, szellős ruhákat.
•    Ügyeljünk a megfelelő szoptatásra.
•    Használjunk hűsítő, nyugtató pakolást, de csak abban az esetben, ha nem állunk gyógyszerkezelés alatt.
•    Melegvizes zuhanyzás csodákra képes.
Forrás: www.vitaminsziget.comMemo
Ezért ne hagyj ki egy étkezést se!

Ezért ne hagyj ki egy étkezést se!

A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy az étkezésnél milyen fontos a rendszeresség. Nem hiába, hiszen számos káros hatása lehet.
Brad Pitt odáig van Jennifer Anistonért?

Brad Pitt odáig van Jennifer Anistonért?

Friss információk szerint a színész már nagyon bánja, hogy elhagyta egykor kedvesét, a Jóbarátok sztárját.   
Sminklemosás, méregtelenítés természetes módon

Sminklemosás, méregtelenítés természetes...

Az arcunkra kent festéket, alapozót minden este el kell távolítanunk. Ezt többnyire valamilyen arctejjel vagy tonikkal tesszük meg. Ha azonban a természetes meg...
A gyógyulás útjára lépett Shannen Doherty?

A gyógyulás útjára lépett Shannen Dohert...

Két esztendeje küzd rákos megbetegedésével a csinos színésznő, s úgy tűnik, mostanra rendeződik az egészsége. Shannen Doherty folyamatosan tájékoztatja rajongói...
Növeli a mellrák kockázatát a hajfesték?

Növeli a mellrák kockázatát a hajfesték?

A hajápolási termékek használatának biztonsága évek óta vitatott. Egy új tanulmány most arra világít rá, hogy a fekete bőrű nőknél, akik sötét hajfestéket haszn...
George Clooney visszavonul?

George Clooney visszavonul?

Az 56 éves sztárról azt beszélik, hogy felhagy a színészkedéssel és csak a családjának szenteli az életét.   
Jay-Z új albuma már a küszöbön áll!

Jay-Z új albuma már a küszöbön áll!

Az újdonsült, háromszoros apuka nemcsak új babáknak örülhet – Jay-Z június végén tervezi piacra dobni friss albumát, melyről az új sláger már hallható is.
Gyűrűt kapott Kiss Ramóna

Gyűrűt kapott Kiss Ramóna

A szépséges színésznő a közösségi oldalán árulta el rajongóinak, hogy eljegyezték őt.
Mi a különbség a mellimplantátumok között? - 1.rész

Mi a különbség a mellimplantátumok közöt...

Évtizedek óta az öt legnépszerűbb esztétikai beavatkozásnak számít a mellplasztika. Ami azonban változott az évek során, a technika és a felhasznált anyagok. Mi...
Hallgasd meg a nyár legnagyobb slágerét

Hallgasd meg a nyár legnagyobb slágerét

Előreláthatólag az idei nyár egyik legnépszerűbb dala lesz Katy Perry, Calvin Harris, Pharell és Big Sean közös alkotása.
< >