2018. 11. 30. - 19:27

Mennyi fehérjét igényel a kismama a terhesség alatt?

Mennyi fehérjét igényel a kismama a terhesség alatt?

Átlagosan három-négy napi adag segíthet abban, hogy elegendő fehérjét kapjon a nő és biztosítsa az egészséges terhességet.

Terhesség alatt az étrend kiemelten fontos és rengeteg dolgot meghatároz. A megfelelő étkezés elengedhetetlen a kismama és a baba számára is. Ebben nagy segítségül szolgálhatnak a táplálkozási szakemberek a szülőknek. A kiegyensúlyozott étrendbe beletartozik a szénhidrát, a zsír és a fehérje is. Utóbbi pedig kiemelten fontos, hiszen a fehérjék testünk építőkövei, amelyek aminosavakból állnak.
 
Fontos a fehérje terhesség alatt
Mennyi fehérjét igényel a kismama a terhesség alatt?
 
Az anya számára szükséges, hogy a terhesség második és harmadik harmadában elegendő fehérjét kapjon, mivel ezáltal a magzat gyors növekedésnek és fejlődésnek indul. Természetesen minden ember más, így nem minden anyának lesz ugyanannyi fehérjére szüksége. Az adagok tehát személyenként változnak, attól függően, hogy mekkora a súlya. Mégis, a legtöbb szakértő azt ajánlja, hogy az anya legalább 70-100 gramm fehérjét fogyasszon el a baba és a saját szükségletének igénye miatt.
 
Ha valaki nem kedveli a húst, akkor érdemes sok tojást, tejet, szóját, babot vagy túrót enni.
 
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.