2019. 09. 23. - 18:00

Mennyi ideig lehet tárolni az anyatejet?

Mennyi ideig lehet tárolni az anyatejet?
Sok édesanya úgy dönt, hogy lefeji a tejét és eltárolja. Ez azonban sok kérdést felvet, hiszen vannak, akik nem tudják, hogy meddig lehet tárolni. 
Sok kismama nem tudja, hogy tárolja az anyatejet. Bár néhány óráig eláll a szobahőmérsékleten, de később érdemes lehűteni. A pár óra azonban ne legyen több 8 óránál, hiszen akkor könnyen megromlik és nem szabad oda adni a kicsinek.
 
baba2
Mennyi ideig lehet tárolni az anyatejet?
 
Egyesek hűtőben tárolják, ahol hozzávetőlegesen 3-4 fok van. Itt is érdemes megjegyezni, hogy csupán öt napig lehet benne. Éppen ezért sok édesanya úgy dönt, hogy lefagyasztja, amelynek köszönhetően akár több hétig, vagy hónapokig eláll. 
 
Mindig a legrégebben elrakott tejet kell először felhasználni, amelyet nem szabad mikrózni, sem forralni és visszafagyasztani sem. érdemes inkább egy tál meleg vízbe tenni és megvárni még kiolvad. Ezen felül a szakemberek azt is tanácsolják, hogy ne rázzák fel, csupán keverjék. 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.