2018. 04. 14. - 07:42

Miért sírhat a baba?

Miért sírhat a baba?
Amikor egy kisbaba sír sokan megijednek és nem tudják eldönteni, hogy vajon mi történhetett. Segítünk!
Szakemberek szerint a sírás az, amely által a gyermekek kommunikálnak. Mivel ez könnyű tevékenység és nem kell gondolkodni rajta a baba így figyelmeztet. Ez teljesen természetesen, azonban tudni kell reagálni rá. 
 
baba2
Több oka is van, ha baba sír
 
Persze nem minden sírás egyféle. Máshogy sírnak a felnőttek és persze a csecsemők is. Újszülötteknél leginkább ordításnak tűnik és nagyon erőteljes. Ekkor még elég nehéz kitalálni, hogy vajon miért sír a kicsi. Ilyenkor érdemes megnézni a pelenkáját, mellre tenni vagy esetleg az öltözkedését megnézni, hogy megfelelő. Pár hónaposan már többször megáll a sírás közben a gyermek és várja a reakciót.Később pedig már megjelenik a mosoly is. A nyolcadik hónapban már kézmozdulatokat is használ. Odébb mászik például vagy eltolja a számára nem tetsző dolgokat. 
A babák többnyire akkor sírnak, ha éhesek, álmosak, ha fáj valamijük, ha tele van a pelus vagy akár, ha éppen unatkoznak. Fontos tehát, hogy figyeljünk mindig a jelekre és segítsünk a picin, amikor sír.
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.