2019. 06. 23. - 17:20

Mikortól lehet sportolni a gyermeknek?

Mikortól lehet sportolni a gyermeknek?
Kétségkívül a rendszeres testmozgás elengedhetetlen része az egészséges életnek. Vajon hány éves kortól ajánlott elkezdeni?

 

 
Már születéskor is fontos a mozgás, később pedig egyre nagyobb szerepet játszik. A gyerekeknek rendszeres sportolásra van lehetőségük az óvodákban és az iskolákban. Elsősorban azonban a családi minta a legfontosabb, hiszen, ha a gyermek azt látja, hogy szülei heti szinten mozognak, akkor eltanulja azt a viselkedést. Ez pedig ösztönzőleg hat akár már a babákra is, hiszen természetessé válik számára a sport.
 
Eleinte egyébként inkább játékos dologról beszélhetünk, hogy a gyermek ne érezze úgy, ez kötelező. Ha pedig nyer is, akkor még több kedve lesz mozogni. 
 
sport2
Fontos, hogy a gyermek élvezze a mozgást
 
 
Tudósok szerint a rendszeres sportolásra iskolás kortól(6-7 év) lehet rászoktatni a gyermeket, de fontos tényező az is, hogy milyen mozgásformát szeretne. Nem szabad semmit ráerőltetni, hiszen akkor azt nem fogja élvezni. A legnépszerűbb sportok pedig többnyire az úszás, a különféle labdajátékok, a kerékpározás és a futás. 
 
 
 
Nagy Orsolya
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.