2018. 08. 10. - 16:45

Mit ehet a kismama a terhesség alatt?

Mit ehet a kismama a terhesség alatt?
Nem mindegy, hogy a kilenc hónap alatt mit eszik a kismama sem a saját egészsége, sem a magzat fejlődése szempontjából. 
A terhesség során nincs könnyű dolguk a nőknek, hiszen nagy az éhségérzetük és sokszor kívánnak szokatlan dolgokat. Fontos azonban, hogy tápanyagokat fogyasszanak, amelyek csupa pozitív hatással bírnak az emberi szervezetre. Szakemberek szerint nem a mennyiséget kell növelni, hanem életmódot kell váltani. 
 
terhes
Fontos a megfelelő étkezés terhesség alatt
 
Kutatások azt bizonyítják, hogy csupán 300 kalóriatöbbletre van szükségük a terhes nőknek, amely nem túl sok. A megengedett plusz súly pedig hozzávetőlegesen 10-12 kilogramm. Ez az, amely még egészségesnek számít. Fontos, hogy kímélő életmódot folytassanak az állapotos nők, de közben az étkezésről sem feledkezzenek meg. Érdemes változatosan enni, olyan ételeket, amelyek tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ez nem csak a magzatnak jó, de számukra is pozitívan hat. 
 
Mindenképp tartalmazzon az étel C vitamint, folsavat, kalciumot, vasat, fehérjét, de persze rostokat is. Ha ezekre ügyelnek a nők, akkor nem valószínű, hogy meghíznak a kilenc hónap alatt.
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.