2019. 07. 07. - 10:10

Mit tegyek, ha félrenyelt a gyermek?

Mit tegyek, ha félrenyelt a gyermek?
A babáknál és kisgyerekeknél viszonylag gyakran előfordul, hogy az étel nem oda megy, ahová kellene. Ez bizony ijesztő tud lenni. De mit tehet a szülő?

 

Nehéz erre felkészülni, talán nem is lehet. Ennek ellenére vannak olyan dolgok, amikre érdemes lehet oda figyelni. A kisbabák még nem úgy esznek, mint a felnőttek, a darabos ételeket pedig könnyen félrenyelik. Ha éppen beszél, ugrándozik vagy izeg-mozog evés közben hamar megtörténik a baj. Többnyire egyébként egy kis köhögés ilyenkor segít még a piciknek is visszajuttatni az ételt a szájüregbe, de van, hogy ez nem sikerül. 
 
Mit tegyek, ha félrenyelt a gyermek?
Segíteni kell a bajba jutott gyermeken
 
Mit kell tenni ebben az esetben?
Bár érdekesen hangzik, de meg kell ütni a gyermeket a két lapocka között, hogy segítséget kapjon. Ez legtöbbször beválik, ám vannak kivételes esetek is. Ha az előző módszer nem válik be, akkor érdemes a picit a hasára fektetni a felnőtt combján és párat ráütni a hátára, mert így visszatudja öklendezni az ételt. 
 
 
 
Amennyiben semmikép nem tud segíteni a babán, akkor érdemes mentőt hívni!
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.