2019. 05. 26. - 17:25

Nagy gond, hogy a gyerekek nem reggeliznek

Nagy gond, hogy a gyerekek nem reggeliznek
Elszomorító eredményt hozott egy friss kutatás, melyből kiderül, hogy háromból egy gyermek semmit nem eszik reggel. 

 

4 és 10 év közötti magyar gyerekeken végeztek felmérést, mely során különböző reggelizési szokásokat vizsgáltak. Mint kiderült sokan reggeli nélkül indulnak neki a napnak. A szülők tudják, hogy a gyerekek számára nélkülözhetetlen az energiabevitel, mégsem alkalmazzák gyakorlatban. Pedig nem szabadna senkinek, még a felnőtteknek sem reggeli nélküli elkezdeni a napot. 
 
reggelig
Nagy gond, hogy a gyerekek nem reggeliznek
 
A gyerekek 43 százaléka egyébként leginkább fehérlisztből készült és sokszor cukrozott termékeket kap a teljes kiőrlésű ételek, valamint a zöldségek, gyümölcsök helyett. Tehát hiányoznak a rostban és ásványi anyagokban gazdag ételek.
 
Milyen egészségügyi hatása van a reggeli kihagyásának?
Nagy mértékben befolyásolja a kicsik vércukorszintjét, ami később nagy bajokat okozhat. Ráadásul csökken a fizikai és szellemi teljesítőképességük is.Szélsőséges esetekben akár ájulás, rosszullét is bekövetkezhet. 
 
Szakemberek szerint azok a gyerekek, akik minden nap reggeliznek, sokkal jobban tudnak figyelni az iskolában, emellett kevesebb az esély a felnőttkori elhízásra is. 
 
 
 
 
Nagy Orsolya

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.