2021. 07. 20. - 11:30

Ne kergessük a gyermeket – szabályozzuk!

Ne kergessük a gyermeket – szabályozzuk!

Valószínűleg mi magunk is láttunk már ilyen jelenetet – vagy részesei is voltunk. A szülőknek meg kell tanítaniuk a gyermeknek, mit jelent, hogy álljon meg, ahelyett, hogy kergetnék.

Napjainkban számtalan szülő érzi úgy: nem tudja megfelelően kezelni a gyermekét. Az ilyen esetekben fordul elő, hogy kergetni kezdi a parkban, a parkolóban vagy az áruházban – ami nemcsak biztonsági okokból veszélyes, hanem a lurkó viselkedése szempontjából is.
 
A gyermeknek meg kell tanítani, hogy ha anya vagy apa azt mondja, állj meg, akkor igenis megtegye. Az „állj!” „fordulj meg” „gyere vissza” szavakra a gyereknek hallgatnia kell.
 
A kisgyermeknek idejekorán meg kell tanulnia hallgatni a szülőre
A kisgyermeknek idejekorán meg kell tanulnia hallgatni a szülőre
 
Minél előbb tanítjuk meg betartani ezeket a szabályokat, annál jobb. Mert így például hamar megtanulják, hogy az utcára nem megyünk ki, a járdán szaladgálunk vagy biciklizünk vagy játsszunk a barátokkal.
 
Ez nagy segítséget jelent, bárhova is megyünk – különösen, mert a gyermekek gyorsabbak, mint hinnénk.
 
Számos esetben döntenek és ugranak olyan sebességgel, hogy a szülőnek ideje sincs reagálni.
 
A csemeték kergetésével egyébként van még egy gond. Ha kergetjük a gyermeket, könnyen azt hiheti, hogy ez játék és tovább szaladnak, mert úgy gondolják, akkor nyernek.
 
Sajnos ez a magatartás inkább balesetekhez vezethet – ezért nagyon fontos, hogy idejekorán ismerje a lurkó a szabályokat!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.