2019. 09. 14. - 13:40

Nem étkezik egészségesen a gyerekek nagy része

Nem étkezik egészségesen a gyerekek nagy része
Sajnos a mai tendenciák azt mutatják, hogy a mai gyerekek egyáltalán nem figyelnek az étkezésre, pedig igencsak fontos lenne a rostban gazdag étrend. 
Gondoltad volna, hogy alig visznek be rostot a gyerekek a szervezetükbe? Egy friss felmérés szerint igen ijesztő az adat, hiszen egyáltalán nem táplálkoznak egészségesen. 
 
eszik
Nem étkezik egészségesen a gyerekek nagy része
 
Mint az kiderült hanyagolják a teljes kiőrlésű élelmiszereket és leginkább fehére lisztből készült termékekkel tömik magukat. Ez pedig nemcsak egészségtelen életmódhoz, de elhízáshoz is vezethet. Éppen ezek megakadályozása miatt lenne szükség sokkal több rostot fogyasztani, hiszen sokáig eltelítenek és tele vannak a szervezet számára szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal. 
 
 
 
A táplálkozási szokások már egészen pici korban kialakulnak, amihez nagyban hozzájárul az, hogy a szülő mit ad gyermekének. Egyáltalán nem mindegy, hogy mi kerül az asztalra. Érdemes például beiktatni a mindennapos étkezésekbe a barna rizst, a reggelizőpelyhet, a teljes kiőrlésű kenyereket és tésztákat. 
 
 
 
Nagy Orsolya

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.