2019. 02. 17. - 17:02

Óvni kell a baba fejét

Óvni kell a baba fejét

Érdekes kutatás látott napvilágot a közelmúltban, amely szerint a fejsérülések ritkán vezetnek agykárosodáshoz gyerekkorban.

A felnőttek, amikor beütik fejüket akkor akár agyvérzést is kaphatnak, nyilván ehhez azért elég erős ütés szükséges, de a gyerekeknél mindez másként működik. Kanadai kutatók nemrégiben a gyerek sérüléseket vizsgálták összesen nyolc éven keresztül. Az apróságok mindannyian sürgősségi ellátásra szorultak, de végül nem szenvedtek semmilyen fajta károsodást.
 
Óvni kell a baba fejét
Fontos a babák védelme
 

Természetesen nagyon fontos, hogy a szülők megóvják a csemeték épségét, főként a fejüket, de amennyiben már megtörtént a baleset, akkor sem kell nagyon megijedni, ugyanis szakemberek szerint kicsi az agyat érő károsodás veszélye.
 
Persze mindemellett arra hívják fel a felnőttek figyelmét, hogy forduljanak orvoshoz, ha baj van. Fontos továbbá az is, hogy figyeljenek oda a tünetekre, ha a gyermek nem hány, éber és mindent ért, akkor nagy probléma nem lehet. 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.