2021. 04. 27. - 11:40

Plusz 5 tanács újdonsült anyukáknak

Plusz 5 tanács újdonsült anyukáknak

Szülővé válni elsőre meglehetősen magával ragadó, teljesen új élmény, mely semmihez sem hasonlítható. Sokan küzdenek vele az elején – s mindig jól jön néhány jó tanács.

Az élet egyik legnagyobb kihívása talán a szülővé válás, mely elsőre valóban kissé sokkoló élmény lehet. Sok szülő igyekszik előbb magához térni, s a lehető legjobban ellátni új feladatát.
 
Idővel persze belejövünk, de a hasznos tanácsok mindig jól jöhetnek és könnyíthetnek mindennapjainkon.
 
Ilyenek például az alábbiak is.
 
1.Legyünk készek arra, hogy lesznek betegeskedő napok: a betegeskedés nehezen kerülhető el, különösen, ha a kisgyermek már közösségbe is jár. Mindig legyenek otthon megfelelő gyógyszerek, illetve kellő mennyiségű, hidratációt visszaállító folyadék, amely segít helyrehozni a hányó gyermeket.
 
Fontos, hogy a szülő jól ismerje a gyermeket
Fontos, hogy a szülő jól ismerje a gyermeket
 
2.Ismerjük jól a gyermekünket: minden csemete egyedi, így erősségei és gyengeségei is azok. Reakcióinkat, válaszainkat szabjuk a személyére.
 
3.Legyen meg a „támogató csoportunk”: tudjuk, kik azok az emberek körülöttük, akiket nyugodtan felhívhatunk, ha valami gondunk van, segítségre vagy éppen csak arra van szükségünk, hogy kiszellőztessük a fejünket. Olyan barátok, akik véleményt nyilvánítanak, ha kérdezzük őket, de ha kell, csak meghallgatnak.
 
Szeressük őket és köszönjük meg, hogy vannak nekünk.
 
4.Emlékezzünk arra, hogy minták vagyunk a gyermekünk számára. Olyan anyák/apák legyünk, akit a csemete vonzó személyiségnek tarthat, így ő is szeretne majd egy napon gyermeket és nagyszülők is lehetünk.
 
Ha a szülő állandóan stresszes, ideges, feszült és kedvetlen, az sajnos nem egy jó példa a gyermek számára, s nem is inspirálja őt abban, hogy maga is anya vagy apa akarjon lenni.
 
5.Hagyjuk, hogy a párunk is átvegye a lurkót. Mindenbe vonjuk be, bátorítsuk, ha szükség van erre. A fürdetés, a büfiztetés, az olvasás a gyermeknek mind-mind kiváló kötődést elősegítő tevékenység. Az anya pedig ezalatt pihenhet.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.