2019. 07. 26. - 16:25

Segíti a lovaglás a gyermek fejlődését

Segíti a lovaglás a gyermek fejlődését
Már egész pici korban érdemes elkezdeni valamilyen sportot választani a gyermek számára. Ezek közül az egyik legjobb módszer a lovaglás. 
 
A mai rohanó világban nemcsak a felnőtteknek van szüksége rendszeres mozgásra, de a gyerekeknek is. A stressz ugyanis mindenhol jelen van és nagyon sok betegséget előidézhet. 

A lovaglást rengeteg szakember javasolja a gyerekeknek, ugyanis terápiás hatással bír. A kutatók szerint ilyenkor a gyermek a szabadban van, friss levegőn mozog, emellett a lovaglás önfegyelemre tanít, fejleszti a türelmet és izgalmas történéseket tartogat. 
 
lovaglas
Segíti a lovaglás a gyermek fejlődését
 
Minden egyes lovagláskor új élménnyel gazdagodhatnak, ráadásul új barátokra tehetnek szert és rengeteg tapasztalatot gyűjthetnek. Ezen túlmenően fittséget és egészséget ad, valamint a mozgás örömét is megtapasztalhatják az apróságok és akár örök barátságok születhetnek. 
A szakemberek tehát  mindenkinek azt javasolják, hogy a gyerekek lehetőleg válasszanak valamilyen aktív tevékenységet, amennyiben pedig van rá lehetőség legyen közöttük a lovaglás is.
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.