2018. 09. 30. - 19:27

Sokan vállalnak idősebb korban gyermeket

Sokan vállalnak idősebb korban gyermeket
Napjainkban igencsak kitolódott a gyermekvállalás. Sok nő 30 éves kor alatt egyáltalán nem akar babát. Vajon mi lehet ennek az oka?
Egyre jobban növekszik a 40 felett szülő nők aránya. Ez azonban nem feltétlen jó, hiszen minél később esik teherbe, annál nagyobb lehet a különféle veszélyek előfordulása. A szakemberek azt javasolják azoknak, akik későn szeretnének szülni, hogy tudatosan készüljenek fel a kilenc hónapra. 
 
Sokan szülnek 40 felett
Sokan szülnek 40 felett
 
A kutatók egyébként úgy vélik, hogy társadalmi okai vannak annak, hogy a nők nem szülnek huszonévesen. Az orvosok azonban mindenki azt javasolják, ha tehetik 20 és 30 éves korukban vállaljanak kisbabát, hiszen akkor a legalkalmasabb a testük az anyaságra. Idősebb korban gyakrabban előfordulhatnak betegségek is, így például a mióma, a koraszülés vagy a vetélés, de nagyobb a meddőség kialakulásának esélye is.
 
Ennek ellenére a fejlődő társadalomban sok nő elsődlegesnek tekinti a karriert és ezért csak később szeretnének szülni, valamint sokan párjukat sem találják meg huszonévesen.
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.