2019. 02. 28. - 18:45

Sokan vállalnak idősebb korban is babát

Sokan vállalnak idősebb korban is babát
Annak ellenére, hogy nagyobb a veszélye a 40 év feletti terhességnek sokan döntenek úgy, hogy akkor vállalnak gyermeket. Ebben az esetben a tudatosság a legfontosabb. 
 
Többnyire társadalmi okai vannak annak, hogy egy nő úgy dönt, nem vállal huszonévesen babát. Sokan határoznak úgy, hogy első a karrier és csak később jöhet a baba. A mai világban az ismerkedés is nehezebb és a fiatalok úgy vélik, hogy ráérnek még. 
 
Sokan vállalnak idősebb korban is babát
Sokan vállalnak idősebb korban is babát

A 40 feletti gyermekvállalásnak azonban számos hátránya van, hiszen ekkora a nők már nem olyan termékenyek, mint fiatalon. Ez pedig a férfiakra is igaz. Idősebb korban gyakrabban jelentkeznek olyan dolgok, mint a mióma vagy a koraszülés. Ráadásul a terhesség alatt is több probléma merülhet fel. Ilyen például a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás. A szakemberek pedig úgy vélik, hogy lelkileg is megterhelőbb egy nő számára, ha 40 év felett szül. 

Sokat tehetnek azonban a nők azért, hogy ne legyenek problémák. Az orvosok szerint fontos a tudatosság. Életmódot kell váltani, sportolni és kerülni a stresszt. Akkor kisebb a valószínűsége, hogy a fent említett problémák valamelyike megjelenik majd a 9 hónap alatt. 
 
 
Nagy Orsolya
 
 
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.