2020. 10. 13. - 12:15

Szerelemhormon segít az újdonsült anyáknak

Szerelemhormon segít az újdonsült anyáknak

Tudtuk-e, hogy a nők szervezete oxytocint termel, olyan hormont, amely a kötődés kialakításáért felelős? A jelenség már akkor megtörténik, amikor szerelembe esnek.

A kismamákat egy hormon segíti abban, hogy kötődést alakítsanak ki újszülöttjükkel. A nők szervezete oxytocint termel, mely a kötődésért felelős hormon.
 
Ennek termelődése már akkor bekövetkezik, amikor szerelembe esnek – illetve, amikor először találkoznak a kisbabájukkal.
 
Hormon felelős a kötődés kialakulásáért
Hormon felelős a kötődés kialakulásáért
 
Egy tanulmány kimutatta, ez lehet az oka annak, hogy az újdonsült anyukák képesek kitartani, amikor a gyerekek sírnak és hisztit rendeznek – miközben mindenki más már elfutna.
 
„Tisztában vagyunk azzal, hogy vannak nehezebb kompromisszumok a szexuális érzékenységet és a kisbaba iránti figyelmet illetően, aki állandó felügyeletet és gondozást igényel” – mondta el Julia Heiman, a tanulmány vezető szerzője.
 
A kutatás eredményei azt mutatták, ez csupán egy újabb módja annak, amellyel a természet megoldotta az emberi faj fenntartását – és az oka annak, hogy a feszült kismamák lazítsanak és testükre figyeljenek.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.