2021. 06. 08. - 13:55

Szülinapi tippek kisgyermekeknek

Szülinapi tippek kisgyermekeknek

Csemeténk születésnapja alkalmából érdemes néhány családi tradíciót bevezetni, amelyekre a gyermek évekkel később is emlékezni fog.

Torta és ajándék – ez a két dolog nem hiányozhat a gyermek szülinapjáról. A legtöbb családban meghívják a família tagjait, nagyszülőket, rokonokat, kis barátokat is az ünneplésre.
 
Érdemes azonban még valamivel feldobni a szülinapot, ami egy kis különlegesség a lurkó számára. Lássunk ehhez ötleteket!
 
1.Lufik: ha a gyermek betöltötte a 4. életévét vagy annál már idősebb, tegyünk a szobájába felfújt lufikat, amikor alszik. Nagy lesz a meglepetés, ha felébred!
 
Érdemes évről-évre ismétlődő családi hagyományokkal feldobni a szülinapot
Érdemes évről-évre ismétlődő családi hagyományokkal feldobni a szülinapot
 
2.Mutassunk vagy adjunk a gyermeknek egy játékot a múltból, amit még mi szerettünk annak idején. Egy kis történet anya vagy apa életéből mindig különleges hangulatot ad a születésnapnak.
 
3.Készítsünk egy kis összeállítást arról, mennyit nőtt a gyermek egy év alatt. Majd tegyük hozzá a legutóbb készültet is és adjuk neki, hogy dekorálja azt!
 
4.Ültessünk kis fát vagy virágokat, amelyek minden évben ugyanakkor, a csemete születésnapja környékén borulnak virágba!
 
5.Állítsunk össze kérdés-listát, amelyet minden esztendőben kiegészítünk. Kérdezzük meg a kislány vagy kisfiú kedvenc színét, fagyi-ízét, hobbiját és így tovább. Később vicces szülinapi esemény lehet a felolvasása!
 
6.Készítsünk kézzel írott kis könyvet a gyermeknek, közös fotókkal és üzenetekkel díszítve.
 
7.Meséljük el csemeténknek, milyen volt születése napja.
 
8.Keresse meg a gyermek az ajándékát, amihez egy érdekes kis rejtvényt adunk neki!
 
9.Készítsünk visszaszámlálót vagy mesés centimétert, amelyen a lurkó születésnapjáig fennmaradó napok fogyatkoznak.
 
10.A nagy napon jelezzük minden evésnél, hogy születésnapot ünnepelünk. Még a reggeli muffinba is tehetünk egy gyertyát!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.