2019. 09. 08. - 12:10

Terhesség alatt is fontos az együttlét

Terhesség alatt is fontos az együttlét
Amikor a nők áldott állapotba kerülnek megfordul bizony a fejükban, hogy vajon árthat-e, ha a kilenc hónap alatt gyakran létesítenek szexuális kapcsolatot. 

 

Sokakat aggodalommal tölt el, ha szóba kerül a terhesség alatti szex, még akkor is, ha semmilyen gond nincs. A szakemberek azonban próbálják megnyugtatni a nőket. Mint azt mondják, a normális babavárásnál már a kezdetektől egészen a burokrepedésig lehet szerelmeskedni.
 
Utána már könnyebben előfordulhat fertőzés, ezért nem javasolt. Ha pedig fenyegető koraszülés van, tilos az együttlét. 
 
Szerelmeskedés terhesség alatt?
 
Sokan attól tartanak, hogy a kicsi érez valamit, amikor szexelnek párjukkal. Ez viszont nem igaz, ugyanis a baba teljesen el van zárva mindentől, úgyhogy ez miatt egyáltalán nem kell aggódni. 
 
Egyesek szerint az együttlétek akár még a szülést is beindíthatják. Az orvosok ezzel kapcsolatban úgy vélekednek, hogy hallottak már több ilyen esetről is és sokan tapasztalták, de tudományosan nem bizonyított tény. Összességében tehát megengedett a terhesség alatti szerelmeskedés, természetesen csak, ha mindenki egészséges.
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.