2019. 06. 13. - 18:44

Terhesség alatti magnéziumhiány jelei

Terhesség alatti magnéziumhiány jelei

Kismamaként rendkívül fontos oda figyelni a szervezetre, így érdemes a megfelelő vitaminokat is megadni a testnek. Van azonban, amikor bizonyos vitaminból hiány lép fel.

A terhesség alatt az egyik legfontosabb ásványi anyag a magnézium, amelynek túl alacsony bevitele esetén a kismamánál előfordulhatnak rosszullétek. Azzal kapcsolatban, hogy mekkora mennyiségben van rá a szervezetnek szüksége, mindenképpen orvossal kell egyeztetni.
 
terhes2
Fontos a kismama számára a magnézium

Abban az esetben, ha valaki magnéziumhiányban szenved terhesség alatt előfordulhatnak bizonyos tünetek. Ilyen például a rossz közérzet, a szédülés, a görcsök és a gyengeség. Kismamaként pedig még a hányinger és az étvágytalanság is felléphet. Ezen kívül pedig a memóriájával is gondok lehetnek, valamint az álmatlanság is gyakran előfordul.

Ilyenkor érdemes orvoshoz fordulni és egyeztetni, hogy mennyi magnéziumra van szüksége a terhesség alatt, hiszen számos létfontosságú dologban szerepet játszik ez a vitamin. Így például a szív és az érrendszer, az izmok megfelelő működésében, de a csontok és a fogak növekedésében is.
 
 
Nagy Orsolya
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.