2022. 09. 21. - 11:16

Többet kiabál a gyermekével, aki sokat lóg a telefonon

Többet kiabál a gyermekével, aki sokat lóg a telefonon

Azok a szülők, akik túl sok időt töltenek az okostelefonjukkal, nagyobb valószínűséggel kiabálnak a csemetéikkel – mutatott rá egy új tanulmány.

Nagyobb eséllyel kiabálnak a gyermekeikkkel azok a szülők, akik túl sok időt töltenek mobiltelefonjukkal.
 
Erre a következtetésre jutott egy friss tanulmány, melyet a kanadai Waterloo-i Egyetem kutatói készítettek.
 
A szakemberek megállapították, hogy a stresszes háztartással küszködő szülők gyakran fordulnak a közösségi médiához, relaxációt keresve abban. Böngészésük azonban nagyobb valószínűséggel vezet ahhoz, hogy bántalmazzák gyermekeiket és kiabáljanak velük.
 
A gyermekek és a szülők egyformán a mobiltelefonon lógnak
A gyermekek és a szülők egyformán a mobiltelefonon lógnak
 
A kutatók több mint 500 felnőttet kérdeztek a digitális média használatáról és a szülői szokásokról - kiderült, hogy a negatív viselkedés megnövekedik az anyák és apák részéről, amikor a „technológia megszakítja a családi interakciókat”.
 
„A família minden tagja számít, amikor megpróbáljuk megérteni a technológiával átszőtt társadalom családjait” – mondta Jasmine Zhang, a Waterloo Egyetem munkatársa.
 
Hozzátette: nemcsak a csemeték lógnak az eszközökön. A szülők számos okból használnak digitális médiát, viselkedésük pedig befolyásolhatja gyermekeiket.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.