2021. 02. 02. - 12:05

Top 5 dolog, amiért érdemes szülőnek lenni

Top 5 dolog, amiért érdemes szülőnek lenni

Szeretetet és együttérzést tanítani, részt venni egy kis ember formálódásában, megtapasztalni minden érzelmet – ez csupán néhány öröm azok közül, amelyet a szülővé válás tartogat számunkra.

Sokszor nem könnyű szülőnek lenni, ám mint annyi minden, azzá válni is egy folyamat.  Ahogy a gyermek nő, egyre több közös dolgot lehet vele csinálni, s egyre inkább formálódik a személyisége – amelyben nekünk, kint anyjának és apjának, oroszlánrészünk van.
 
Szülői tapasztalatok alapján az alábbi 5 dolog az, amiért a leginkább érdemes anyának és apának lenni.
 
1.Szeretetet és együttérzést taníthatunk: a legjelentősebb példát általában a szülő mutatja a gyermeknek, akit ez élethosszig elkísérhet. Sok szempontból értékes tanulságokat taníthatunk gyermekeinknek a szeretet, az erő, az együttérzés és az emberség terén.
 
A gyerekek mindig örömöt varázsolnak az ember mindennapjaiba
A gyerekek mindig örömöt varázsolnak az ember mindennapjaiba
 
2.Minden érzelem megtapasztalása: semmi egyéb nem kelthet olyan örömet vagy olyan szomorúságot bennünk, mint amit az anyaság (és az apaság) produkálhat. Annak, aki már szülő, nehezen elképzelhető végigcsinálni egy életet úgy, hogy ezeket nem éreztük át.
 
3.Szórakozás együtt: a gyerekek annyit mókáznak, hogy sosem lehet mellettük unatkozni. Ráadásul számos vicces játékot játszhatunk közösen.
 
4.Nézhetjük, ahogy a gyerekek gyerekek: valóságos csoda elnézni, ahogy a gyermekek egyszerűen önmagukat adják, önfeledten merülnek bele játékaikba – s újra átélhetjük azokat az első pillanatokat, amikor felfedezték, hogyan kell egyedül csinálni a dolgokat.
 
Az örömük mindig gyógyító hatású – lehetett bármennyire rossz a napunk.
 
5.Formálhatjuk a személyiségüket: csodálatos képesség, hogy segíthetünk egy fiatal elme kialakításában és hagyhatjuk, hogy „kivirágozzon”, amikor erre készen áll.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.