2021. 05. 04. - 11:50

Top tippek, amelyek jobb szülővé tesznek

Top tippek, amelyek jobb szülővé tesznek

A szülővé válás minden nő és férfi életében óriási élmény és változás. Igyekszünk a lehető legjobbat nyújtani gyermekünknek. Ehhez szolgál néhány tippel ez a cikk is.

Ha jó szülők szeretnénk lenni, több olyan tevékenységgel és megfelelő hozzáállással segíthetjük gyermekünk fejlődését, amelyért később nemcsak ő, de mi is hálásak leszünk.
 
Lássunk ezek közül néhányat.
 
1.Olvassunk csemeténknek minden nap: az olvasás nemcsak jó időtöltés, de segít fejleszteni a gyermek képzelőerejét.
 
2.Ha változást szeretnénk beiktatni az életébe, kezdjük apró lépésekkel: cumisüveg helyett kortyolós pohár? Bölcső helyett ágy? Persze, azt szeretnénk, hogy ezek a változások zökkenőmentesek legyenek, gyorsan megtörténjenek, a kisgyermek számára azonban megterhelőek lehetnek.
 
Az új ágyához is érdemes előbb hozzászoktatni a gyermeket
Az új ágyához is érdemes előbb hozzászoktatni a gyermeket
 
Ezért érdemes kis lépésekben haladni: hagyjuk játszani őt a pohárral, mielőtt használni kezdi. Üljünk le és játsszunk az új ágyában, mielőtt azt várjuk tőle, hogy ott aludjon. Ha hozzászokik az újdonsághoz, sokkal egyszerűbb lesz a váltás.
 
3.Segítsünk, hogy a gyermek önállóan is el tudjon aludni. A lefekvés előtt etessük meg, legyen ez az esti, ágybabújás előtti rutin része. Fürdés és olvasás után öleljük meg és tegyük le az ágyba, amikor már álmos, de még ébren van. Ha minden alkalommal evéssel vagy ringatással altatjuk el, állandóan szüksége lesz ránk ahhoz, hogy álomba merüljön.
 
4.Vonjuk be időben a gyermeket a háztartásba: a kicsiket is meg lehet kérni, hogy ürítsék ki a szemeteskukát, rakják el a játékaikat, terítsenek meg vagy ágyazzák be saját ágyukat. Ha ezeket képesek véghezvinni, azzal nemcsak segítenek, hanem saját önbecsülésüket is építik – hiszen bízunk bennük, hogy meg tudják csinálni azt.
 
5.Bízzunk a megérzéseinkben: még ha nem is tudjuk diagnosztizálni, miért nem érzi magát jól csemeténk, megérzéseinkre mindig érdemes hallgatnunk, ha azt mondja, meg kell nézetni egy orvossal.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.