2020. 11. 03. - 12:15

Túlsúlyos lehet később a sokat hízó kismama gyermeke

Túlsúlyos lehet később a sokat hízó kismama gyermeke

Elmúltak már azok az idők, amikor egy várandós nőt arra biztattak, egyen kettő helyett és fogja vissza a testmozgást. Egyre több kutatás támasztja alá, hogy az egészséges terhességhez kell a fittség és a normális testsúly.

Korábban cseppet sem volt ritka, hogy a kismamának azt mondták, egyen két ember helyett, s nem ösztönözték a testmozgását sem.
 
Napjainkban azonban egyre több bizonyíték van arra, hogy a terhesség nem az az időszak, amikor ki kell hagyni a mozgást, szögre kellene akasztani a fitnesz rutinunkat – kivéve persze, ha az orvos javasolja ennek ellenkezőjét.
 
Egy közelmúltbeli görög tanulmány éppenséggel azt mutatta: azoknak a nőknek, akik többet híztak várandósságuk alatt, mint a javasolt mennyiség, nagyobb eséllyel lett elhízott gyermekük 8 évvel később.
 
A közepes tempójú mozgás várandósság alatt is nagyon hasznos
A közepes tempójú mozgás várandósság alatt is nagyon hasznos
 
Azon csemetéknél azonban, akiknek édesanyja közepes tempóban végzett testgyakorlatokat a terhesség idején, kisebb volt az elhízás kockázata.
 
Szakértők szerint a nők több mint fele túlságosan meghízik a várandósság alatt. Mi a teendő tehát, hogy megtartsuk normális súlyunkat?
 
A válasz: rendszeres testmozgás. Egy kismamának, ha csak nincsenek egészségügyi problémái vagy nem magas kockázatú a terhessége, hetente 150 perc közepes tempójú testmozgásra van szüksége.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.